Божа корівка

Cordenbug - Це сегментарна комаха, яка відноситься до загону важкої, родини сонечко (Coccinellidae).

Звідки походило ім`я Божої птаха?

Наукова назва Божої корови отримала завдяки незвично яскравому кольорі - латинське слово "кокциней" відповідає концепції "червоного". І загальні прізвиська, які дали Божу корову у багатьох країнах світу, говорять про повагу та співчуття до людей до цієї комах. Наприклад, у Німеччині та Швейцарії вона відома як "Бюк Діви Марії" (Марієнкефер), у Словенії та Чехії Бога. Ентоні ”(Вакіта де Сан -Антоніо).

Походження російської назви сонечко, безумовно, невідомо. Деякі дослідники схильні до версії, що це пов`язано з здатністю комахи у разі небезпеки виділення "молока" - спеціальна отруйна рідина (гемолімф), яка відштовхує хижаків. І "Бог" означає лагідний, нешкідливий. Інші вважають, що ці комахи отримали прізвисько «Божі корів» через те, що вони знищують попелиці та сприяють збереженню врожаю.

Божа корівка

Божа корова: опис, характерна, фото. Як виглядає комаха?

Розмір сонечко становить від 4 до 10 мм. Форма тіла комахи майже кругла або розтягнута, овальна, плоска дно та сильна вершина. Його поверхня в деяких видів корів Божого покрита тонкими волосками.

У структурі тіла Божих корів висвітлюється голова, передня лінія, скриня, що складається з трьох відділів, трьох пар ніг, живота та крил з перекриттям. Голова комах невелика, безсумнівно, пов`язана з передньою -бредом, і, залежно від виду, може бути трохи витягнуто. Очі Божих луків відносно великі. Антени, що складаються з 8-11 сегментів, мають велику гнучкість.

Божа корівка

Божа корівка

Комаха опуклий опуклий, поперечна структура, з вирізками на передній край. Часто на його поверхні є плями різної форми. На відміну від переднього та середнього розміру, витягнуту через тіло комахи, форма задньої нагадує майже ідеальну площу.

Загалом, Божі корови мають 6 лап, які мають помірну довжину. У структурі кожної комахи ноги є три явні та один прихований сегменти. З їх допомогою комаха може швидко рухатися на траві або рослини. Живіт Божих корів складає п’ять-шість сегментів, покриті стертиком знизу (сегментарні напіввики).

Божа корівка

Божі корів летять з двома задніми крилами.

Передні крила Божих луків у процесі еволюції були перетворені в жорсткі перешкоди, обслуговуючи захист основної пари на період, поки корів не будуть на землі.

Божа корівка

Божа корівка

Як захист від хижаків, наприклад, птахи, сонечки виділяють кантарідин, отруйну жовту рідину, яка має неприємний запах.

Крім того, яскрава забарвлення корова також виникає потенційні вороги від нього.

Божа корівка

Колір захисних обкладинок Божої корови може бути яскраво -червоним, насиченим жовтим, чорним, темно -синім або коричневим із плямами чорного, жовтого, червоного або білого різної конфігурації.

У деяких видів сонечків ці плями можуть злитися в абстрактні візерунки, інші, як правило, відсутні. Візерунок на конніті - це знак, який можна відрізнити підлогою Божих корів.

Божа корівка

Майже жодна тварина чи комаха не може завдати шкоди представникам сім`ї. Однак є ворог, проти якого яскравий фарбування та отруйний гемоліримф. Зателефонуйте цими комахами динокоам. Вони обирають місця для відкладання яєць у тіла ляльок або дорослих людей Божих корів. У процесі розвитку паразити руйнують свого господаря.

Типи сонечків, заголовків та фотографій

Численні родини сонечок включають понад 4000 видів, розділених на 7 підрозділ, які включають приблизно 360 родів.

Божа корівка

Найцікавіші сорти сонечків:

  • Двосторонній корова (Adalia bipunctata)

Жук з довжиною тіла до 5 мм, темно -червоний відбійник і два великих чорних плям. Outlegrades позбавлений переднього киля. Зв`язок пофарбовано чорним і має жовту сторону Kaym.

Божа корівка

  • Семітельна корова (Coccinella septempunctata)

Найпоширеніша сонечко в Європі. Розмір Божої корови досягає 7-8 мм. Целюлоза пофарбована червоним, у них є одна маленька біла пляма (на базі) і три великі чорні. Сьома пляма сонечка розташована на передній панелі (Shield).

Божа корівка

  • Дванадцять балів Корівка (Coleomegilla maculata)

Комаха має довжину 6 мм і рожевого або червоного кольору з 6 балів на кожному з них.

Божа корівка

  • Тринадцять -point корова (Гіпподамія Tredecimpultata)

Розміри подовженого тіла дорослих коливаються від 4,5 до 7 мм. Переповнені Божих корів, пофарбовані в червоно-коричневий. На них виділено 13 плям, деякі з яких зливаються.

Божа корівка

  • Чотирнадцять точок корова (Пропілея Quatuordecimpunctata)

У неї жовті або чорні накладки з чорними або жовтими крапками.

Божа корівка

  • Сімнадцять делікатних сонечко (Tytthaspis sedecimpunctata)

Корпус комах довжиною 2,5-3,5 мм. Зазвичай колір яскраво -жовтий, іноді може бути темнішим. Ці жуки в Європі.

Божа корівка

  • Азіатська сонечко (Гармонія Axyridis)

Жук має довжину тіла до 7 мм. Всередині типу є два підвиду. В одному з них, забарвлення удум-жовтого кольору з чорними плямами, як великим, так і невеликим розміром. Передня частина біла з темним малюнком. Для другого підвиду, чорний колір порожнин характеризується, на якому чітко видно плями червоно-оранжевого кольору. Чорний з світло-жовтими плямами. Цей вид Божих луків 19 плям.

Божа корівка

Божа корівка

  • Корова змінна (Іподамія Варегата)

Розмір тіла до 5,5 мм. Айссек пофарбований чорний і має дві жовті плями. На жовто-червоних перезахипах 6 темних плям різної форми та 1 велике місце біля щита чітко відрізняються. Краї чорного первину, обрамлені жовтим беконом.

Божа корівка

  • Чорна корова (Anatis ocellata)

Досить велика комаха з довжиною тіла до 10 мм. Розмальовка голови та піднесення з такого роду сонечка чорна з маленькими жовтими плямами. Переповнення жовтих або червоних, на кожній з них розрізняються чорні плями, оточені більш світлими ободами.

Божа корівка

  • Люцерн двадцять -four -tecyle корова (Subcoccinella VigintiquatuorPunctata)

Пест сільськогосподарських культур. Невелика помилка з довжиною тіла у дорослої людини не більше 4 мм. Все тіло Божої корови намальовано червоним. Переповнення та з`єднання прокотують 24 маленькі чорні плями.

Божа корівка

  • Маленька корова в стільниковому (Cynegetis ampuntuntata)

Досить рідкісне вид Божих корів, червоне або коричневе тіло яких покрите невеликим і тонким ворсинами. Розміри imago не перевищують 4,5 мм. На її перекритті немає характерних моментів і передньої лінії.

Божа корівка

  • Божий сонечка з роду Соспіта

має кілька видів та кольорових варіацій.

Божа корівка

Божа корівка

  • Божа корівка Гализія Седекімгутта

Комаха - помаранчевий колір перекриття з 16 білими крапками. Живе в Європі та на Британських островах.

Божа корівка

  • Божа корівка Anatis labiculata

Комаха біла або світло -сіра з 15 чорними крапками.

Божа корівка

  • Це також Синій Божий шар Halmus Chalybeus

Її целюлоза кидається синій блиск, а довжина досягає 3-4 мм. Ця комаха в Австралії живе.

Божа корівка

Де живуть сонечко?

Діапазон розподілу Божих корів включає всі континенти земної кулі та всі кліматичні зони, за винятком Антарктиди та районів, покритих вічним снігом. Ви можете задовольнити ці комахи у всіх країнах Північної, Західної та Східної Європи: Швеції та Норвегії, Данії та Ісландії, Великобританії та Франції, Нідерландів та Німеччини, Італії та Польщі та у всіх країнах колишнього Радянського Союзу. Комахи летять над просторами Індії та Пакистану, Корею та Монголії, Китаю та Японії, а також Північної та Південної Америки. Вони живуть у Камбоджі та М`янмі, Лаосі та В`єтнамі, Сінгапурі та Індонезії.

Деякі типи корів вважають за краще вивчати лише ті рослини, на яких розвивалися колонії попелиці, інші віддають перевагу осоку та очерету, що ростуть уздовж водойм та річок як житла, третій для існування необхідний для польових трав.

Як живуть сонечки?

Незалежно від приналежності до виду, сонечки ведуть окремий спосіб життя, збираючись разом лише на момент шлюбу, рейси чи зимування.

Усі види з сімейства сонечків-це теплолюбні комахи, тому більшість людей, які живуть у помірних широтах, напередодні настання холоду, збираються на величезні зграї та летять до зимування до країн з теплим кліматом. Однак є сидячі комахи. Вони чекають зимової холод, притиснуті до величезних громад, кількість яких може досягати 40 мільйонів. осіб. У цьому випадку загальна вага зграях божлів може бути декілька тонн. Як притулок від несприятливих умов, комахи використовують колапс каменів, які впали корою та листя дерев. Але сонечко живе довго. Маючи достатню кількість запасів їжі, тривалість життя Божих корів може досягти 1 року, з відсутністю корму цей період скорочується до декількох місяців.

Божа корівка

Що їдять сонечки?

Серед різноманітних видів Божих корів майже всі є хижаками, а у великих кількостях їдять попелиці та кліщі. З "задоволенням" вони харчуються маленькими гусеницями, яйцями метеликів та ляльками інших комах. Під час голоду вони навіть не хитаються з яйцями кольорового жука.

Однак деякі сонечки їдять лише овочеву їжу. У своєму раціоні, міселі грибів, пилкових рослин, листя, квітів і навіть фруктів.

Божа корівка

Як забрати сонечко? Етапи розвитку Божого покладання

Сексуальна зрілість індивіда Божих корів досягає періоду між 3 та 6 місяцями життя. Період розведення сонечків починається в середині весни. Досягнувши сили після виходу з сплячки або польоту, вони починають спаровуватися. Чоловік знаходить жіночу особу відповідно до специфічного запаху, який він відрізняє протягом цього періоду. Самка лежить з Божої сонечко на рослинах біля колонії попелиці, щоб забезпечити потомство постачанням їжі. Яйця Божих корів, прикріплені до дна листя, мають овальну форму з злегка звуженим наконером. Їх поверхня може мати зморшкувану текстуру і пофарбована в жовтий, помаранчевий або білий колір. Кількість яєць у кладці досягає 400 штук. На жаль, після весільного сезону, жінки з Божого корів.

Божа корівка

Яйця бога

Через 1-2 тижні від затримуваних яєць, песторові пофарбовані личинки Божих луків овальної або плоскої форми. Поверхня їхнього тіла може бути покрита тонкою щетиною або волосками, а шаблон на організмі утворюється комбінацією жовтих, помаранчевих та білих плям.

У перші дні його життя личинки їдять оболонку яєць, з яких вони вилупилися, а також не виступають яйця або яйця з мертвими мікробандами. Набираючи сили, личинки Божих корів починають руйнувати колонії попелиці.

Божа корівка

Личинка Божої корови

Личинська стадія розвитку комах триває близько 4-7 тижнів, після чого стукає.

Лялька прикріплена до листя рослини із залишками колишніх личинок. У цей період закладені всі частини тіла, характерні для комах. Через 7-10 днів з кокона з’являється повністю сформована доросла людина.

Божа корівка

Лялька Божої корови

Переваги та шкода божих корів

Обжерливість хижацьких богів та їх личинок вже давно корисна для садів, садів та культур культивованих рослин у багатьох країнах світу. Якщо личинка сонечка здатна знищити близько 50 попелів на добу, то дорослий сонечко може з`їсти до 100 осіб попелиць на день. Для чищення сільськогосподарських земель від шкідників, населення корів спеціально виведені на спеціальних підприємствах, а за допомогою авіаційного розпилювала їх над полями та плантаціями, інфікованими шкідниками.

Однак травоїдних типів корів, що живуть переважно в субтропічних та тропічних регіонах Південної та Південно -Східної Азії, які здатні завдати великої шкоди сільськогосподарським культурам. У Росії також є кілька типів сонечко, які знищують картоплю, помідори, огірки, а також цукровий буряк.

Божа корівка

Цікаві факти про сонечко

  • З старих часів люди ідолізували Божу корову і поклонялися їй. Стародавні слов`яни вважали її посланцем Богині Сонця. З його допомогою вони передбачили майбутню погоду. Помилка, що летить від долоні своєї руки, обіцяв добре зрозумілий день, а комаха, яка хоче залишитися на руці, передбачала погоду.
  • У деяких світових культурах заборонено шкодити, а ще більше вбивати цих комах, щоб не принести клопотів.
  • Люди вже давно в західних країнах вважали, що сонечко - це символ удачі. Зображення червоної помилки на одязі або різних ювелірних виробів вважалося талісманом.
  • До цього дня збереглося багато прийому, пов`язаних з цією комахами. Вони завжди передають лише хороші події. Божа корова, сидячи під рукою, одяг, волосся, не можна керувати, щоб не налякати статок. Корова, що летить у будинок, приносить до нього мир, гармонію, мир, а для бездітних сімей, також появу дитини найближчим часом. Підрахувавши кількість плям на вершині сонечко, ви можете дізнатись, скільки успішних місяців буде наступного року.
  • Для вчених все ще залишається загадка щорічного польоту сонечків для зимування. Помилки завжди повертаються за один день вибраних місць. Ви не можете пояснити це явище хорошої пам’яті комах, оскільки через коротку тривалість їхнього життя на старих місцях зимування повертаються нові покоління.
  • Голодна личинка сонечко, захоплена пошуком їжі, може подолати "величезну" відстань для комах - 12 метрів.
  • Личинки цих симпатичних помилок можуть бути канібалами, входять у своїх родичів, які ще не вилупилися з яєць.

Божа корівка

Підчепив в соц. мережах::

Схожі